اجرای الگوی کشت نیازمند مشوق‌های قوی برای سال زراعی آینده است

وزیر جهادکشاورزی با تاکید براینکه آمایش سرزمین در سطح استانی و ملی داریم و کمبود اطلاعات در این زمینه نداریم گفت: اجرای الگوی کشت نیازمند مشوق‌های قوی است که امیدواریم برای سال زراعی آینده توسط سازمان برنامه و بودجه محقق شود.

به گزارش روز پنجشنبه اگزیم نیوز، محمدعلی نیکبخت در برنامه تلویزیونی صف اول درباره وضعیت اجرای الگوی کشت در کشور افزود: در زمینه آمایش سرزمین سازمان برنامه و بودجه هم در سطح ملی و هم در سطح استان ها مطالعات زیادی انجام داده، ما واقعا در سطح کشور از لحاظ آمایش به صورت استانی، شهرستانی، منطقه، ناحیه و سطح ملی کمبود اطلاعات، داده و آگاهی نداریم زیرا همه اینها در کشور وجود دارد و بهره برداری می شود.

وزیرجهاد کشاورزی اظهارداشت: از گذشته تاکنون بصورت سنتی نسل به نسل یک الگوی کشت به کشاورزان ما منتقل شده است و من در مواجهه با کشاورزان این را لمس می کنم حتی در زمین های خودشان برای کشت زیره، زعفران، چغندرقند و گندم اسم می گذارند بنابراین کشاورزان ما الگوی کشت دارند، اما با این وجود وزارت جهاد کشاورزی الگوی کشت را تدوین و بازنگری کرده و آمادگی اجرای آن را داریم.

وی اضافه کرد: به طور قطع برای اجرای الگوی کشت و آنچه که ما هدف گذاری کرده ایم نیازمند مشوق های قوی هستیم تا بتوانیم بدعت های گذشته و یا کشت هایی که به عنوان یک الگو در بین کشاورزان جا افتاده را تغییر بدهیم و محصولات جدید را جایگزین کنیم.

نیکبخت تصریح کرد: پیگیر هستیم که سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی برای سال زراعی آینده به هر نسبت که تعیین شد به همان نسبت طرح را با کشاورزان و تولیدکنندگان شروع کنیم.

اجرای عملیات آبخیزداری؛ تنها راهکار تولید آب و جلوگیری از فرسایش خاک در کشور

وزیر جهاد کشاورزی درباره اینکه کشور ما در منطقه گرم و خشک قرار دارد بنابراین برای حفظ بارش ها چه کارهایی انجام داده ایم گفت: آبخیزداری به معنای واقعی تولید آب است ما در هر هکتار نزدیک به ۵ تا ۶ میلیون تومان هزینه نیاز داریم تا بتوانیم یک هکتار از زمین های خود را تثبیت کنیم، در یکسال حداقل ۵۰۰ مترمکعب آب می تواند در یک هکتار زمین تولید و نگهداری شود.

وی افزود: آبخیزداری علاوه بر تولید آب، باعث کنترل سیلاب و فعالیت جدی برای جلوگیری از فرسایش خاک ارزشمند و حاصلخیز زراعی است که در کشور وجود دارد.

نیکبخت اظهارداشت: با توجه به اقدامات وزارت جهاد کشاورزی تاکنون، نزدیک به ۲۰ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی را مورد مطالعه قرار داده ایم و اکنون طرح آماده است.

وی تصریح کرد: همچنین نزدیک ۹۰ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی کشور استعداد اجرای عملیات آبخیزداری را دارد، زیرا پیش از این ۱۳۰ میلیون هکتار بود که ما بخشی را انجام دادیم و ۹۰ میلیون هکتار دیگر آمادگی اجرای این عملیات را دارد.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: عملیات آبخیزداری به طور جدی یک اولویت مهم در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی است، ما در سازمان برنامه و بودجه مذاکراتی داشتیم که قبل از بستن بودجه سال ۱۴۰۳ باز هم مذاکراتی خواهیم داشت تا بتوانیم اعتبارات مناسبی برای اجرای طرح های آبخیزداری، آبخوان داری و کنترل سیلاب داشته باشیم.

وی افزود: از همه مهمتر آبخیزداری یک فعالیت و دانش بومی است چون خودم در اقصی نقاط کشور در مراکز خدمات و استان ها درحوزه های مختلف وزارتخانه خدمت کرده ام، به عینه این دیده ام که کشاورزان به این نیاز ندارند که یک شرکت مهندسی یا پیمانکاری قدرتمند به عنوان مشاور ورود پیدا کند و ماشین آلات سنگینی را برای اجرا بسیج کنیم بلکه آبخیزداری فرایندی است که خود مردم می توانند مشارکت کنندو آن را اجرا کنند.

نیکبخت اضافه کرد: در اقصی نقاط کشور برای اجرای این عملیات متقاضی داریم شاید یکی از مهمترین طرح هایی که مشارکت مردم را در سطح وسیع از لحاظ مالی و اجرایی می طلبد حوزه آبخیزداری است که ما به طور جدی به دنبال آن هستیم که پشتیبانی دولت و دستگاه های مختلف را داشته باشیم تا این کار مهم را به سرانجام برسانیم و کار تولید آب انجام شود.

برنامه تولید سالانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون اصله نهال برای اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت

وزیر جهاد کشاورزی درباره اجرای کاشت یک میلیارد درخت گفت: کاشت یک میلیارد درخت ماموریت و مسئولیت بزرگی است و مورد توجه است و تاکید داریم که ما براساس برنامه زمان بندی طی ۴ ساله این کار را اجرایی کنیم که در سال اول اجرا (سال ۱۴۰۲) حدود ۳۰۰ میلیون اصله نهال مثمر و غیرمثمر در وزارت جهاد کشاورزی به طور خاص در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تولید شد.

وی با بیان اینکه این فرایند یک کار مردمی و فرابخشی و فرادستگاهی است افزود: جلسات متعددی در طول سال هر هفته در وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد و در این جلسات دستگاه های مختلفی برای همدلی و همراهی حضور داشتند.

نیکبخت ضمن تقدیر از همکاری و همراهی وزارت آموزش و پرورش، نیروهای مسلح و صنایع در اجرای این طرح اظهارداشت: در اجرای این طرح به طور مثال تولید نهال را به مدارس آموزش و پرورش بردیم تا این اقدام فرهنگسازی شود و دانش آموز ما به اهمیت موضوع تولید نهال و کاشت نهال پی ببرد.

به گفته وی، سردار باقری در نیروهای مسلح در روز ۱۵ اسفندماه سال ۱۴۰۲ در مراسم ویژه ای با حضور همه نیروهای مسلح و بسیج تاکید داشتند باید این مهم در یک مشارکت همگانی انجام شود.

اولویت در زراعت چوب؛ کاشت اکالیپتوس و صنوبر است

وی اضافه کرد: در این طرح تلاش داریم در استان ها و جاهایی که استعداد و امکان زراعت چوب را دارند، زراعت چوب را تحت پوشش قرار بدهیم، به طور مثال دو گونه اکالیپتوس و صنوبر را برای زراعت چوب در نظر گرفته ایم که در همین راستا در بحث کاشت اکالیپتوس در جنوب کشور مخصوصا در خوزستان وضعیت خوبی داریم و سرمایه گذاران خوبی کار می کنند.

وزیر جهادکشاورزی اضافه کرد: کاشت صنوبر را نیز برای مناطق سردسیر در نظر گرفته ایم زراعت چوب را در همین پروژه مدنظر داریم تا اجرایی شود و توسعه یابد.

وی گفت: البته در طرح کاشت مردمی یک میلیارد درخت کاشت درختان مثمر نیز در دستور کار است که البته سال گذشته نیز اجرایی شد.

نیکبخت تصریح کرد: در نظر داریم در برنامه زمان بندی کاشت مردمی یک میلیارد درخت، سالیانه بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون اصله نهال را تولید کنیم.

کد خبر 72690

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 14 =